Speciality Rakouska-Uherska
leden 2022
Speciality Rakouska-Uherska v Pivnici U Kohoutů
Zažijte kousek historie s našimi specialitami inspirovanými Rakousko-Uherskem od Marie Janků-Sandtnerové.
Zastavte se k nám do Pivnice U Kohoutů a pochutnejte si na menu, které je inspirováno právě touto kuchařkou.
Jako předkrm jsme připravili Kachní galantinu, roládu plněnou masovou fáší s pošírovanými hruškami na červeném víně a marinovanými kaštany v karamelu. Bouillon s jaterním svítkem si můžete dát jako polévku.
Mezi hlavní chody jsme zařadili Tafelspitz, který je podáván jako dvojchod a oblíbil si ho už samotný císař František Josef I. Podává se nejdříve s vývarem a zeleninou a poté se špenátem bramborovými rösti, jablky s křenem a ochucenou majonézou. Můžete si pochutnat i na dalších hlavních chodech. Jedním z nich je roštěná "Esterházy" s restovanou kořenvoou zeleninou, kapary a opečenými zámeckými brambůrkami. Dalším chodem jsou smažené bramborové pirohy plněné škvarky a kysaným zelím.
Nesmí chybět ani tradiční dezert, kterým jsou bramborové škubánky s mákem, cukrem a přepuštěným máslem.
Rezervujte si u nás stůl na tel. 730 150 220 nebo přes rezervační formulář.
Těšíme se na vás!